tiistai 10. syyskuuta 2013

Pöljän koulun 5. luokasta ensimmäinen stipendiaattiluokka Kuopion kulttuurihistoriallisen museon uuteen hankkeeseen!

Pamuilun ohessa Pöljällä osallistutaan myös toiseen hankkeeseen - Pöljän koulun 5. luokka on valittu ensimmäiseksi stipendiaattiluokaksi Kuopion kulttuurihistoriallisen museon vetämään Tulevaisuuden perinteenkerääjät -hankkeeseen. Siilinjärven museot konsultoi ja koekäyttää työpajapakettia osana pamu-hanketta ja se liitetään osaksi pamu-hankkeen opetusmateriaaleja.

Alla tarkempi esittely tästä toisesta hankkeesta.

TULEVAISUUDEN PERINTEENKERÄÄJÄT - Pohjois-Savon koululaiset perinnettä tallentamassa

Kuopion kulttuurihistoriallinen museo KUHMU on yhteistyössä Kuopion Isänmaallisen Seuran, KIS:n, kanssa tehnyt Perinteenkeruun työpajan materiaalipaketin KIS:n 130 vuotisjuhlanäyttelyyn liittyen. Näyttely Stipendiaattien repusta on Kuopion museolla avoinna 29.3.2014 saakka. Näyttely kertoo KIS:n historiaa esine- ja perinnekeruun näkökulmasta.

Työpajat kouluilla
Työpajan materiaali on suunnattu Pohjois-Savon ala- ja yläkoululaisille. Materiaali on ladattavissa Kuopion kulttuurihistoriallisen museon KUHMU:n kotisivuilta. Työpajaa varten on tehty myös museolta lainattava materiaalipaketti.

Työpajan tarkoituksena on innostaa lapsia ja nuoria oman paikkakuntansa ja perheensä historiaan sekä perinteisiin. Eri aihealueittain jaettujen tehtävien avulla koululaiset pääsevät tutkimaan ja pohtimaan perinnettä omassa elinpiirissään eri näkökulmista. Tarkoituksena on myös avata museotyötä ja saada koululaiset tutustumaan omaan kotiseutumuseoonsa ja sen toimintaan. 

Työpajakokonaisuus toimii museolla näyttelyyn tutustumisen ja opastusten kautta, maakuntien kouluissa ja oppilaiden kotona työpajoina sekä sosiaalisessa mediassa. Työpajan voi tehdä joko kotisivuilta tulostettavien tehtävien tai museolta lainattavan materiaalipaketin avulla.

Stipendiaattiluokkana Pöljän koulun 5. luokka
KUHMU aloittaa samaan aikaan Perinteenkeruun työpajan kanssa stipendiaattiluokkatoiminnan. Stipendiaattiluokka toimintaa pilotoimaan valittiin Pöljän koulun 5 luokka. Luokka vaihtuu vuosittain ja se valitaan Pohjois-Savon alueen kouluista. Stipendiaattiluokan kanssa on tarkoituksena tutustua perinteenkeruuseen Perinteenkeruun työpajaa syventäen ja sekä erityisesti tutustuen museotyöhön lähemmin. Stipendiaattiluokalle avataan museolla vierailujen aikana museotyötä. Ennen kaikkea innostaa kaikella tavalla kiinnostumaan oman suvun, perheen, paikkakunnan perinteistä sekä tietenkin avata mystistä museotyötä; sen merkityksiä ja arvoja.

Kaikki perinteenkeruun työpajan materiaalit on eilen ladattu nettiin, löydät ne osoitteesta: http://kulttuurihistoriallinenmuseo.kuopio.fi/tehtavat-ja-opetusmateriaalit.

Teksti: Karoliina Autere, tutkija, Kuopion kulttuurihistoriallinen museo KUHMU

 

Kuva: Aulis Rissanen 1927. KUHMU


Kuopion Isänmaallinen Seura ry 130 vuotta 19.4.2013—29.3.2014

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti